استاندار محترم استان آذربایجان شرقی و هیئت همراه، فرماندار مرکزی تبریز و بخشدار ضمن بازدید از کارگاه های تولید تابلو فرش و صنوف مربوطه اظهار داشت: سردرودی ها در راستای اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل با تولید تابلو فرش و ایجاد اشتغال نقش مهمی را ایفا کردند .
دکتر جبارزاده ضمن بازدید از پروژه در حال احداث مرکز تجارت جهانی تابلو فرش ایران-سردرود افزود: ان شاءالله در سال آتی بتوانیم از پروژه بهره برداری کنیم و شاهد رونق بیش از پیش این هنر -صنعت بومی این شهر باشیم .
رئیس اتحادیه تابلو فرش سردرود در حاشیه بازدید از این پروژه در حال ساخت با تاکید بر این که این مرکز تجارت جهانی تابلو فرش با شاخصه و معیارهای جهانی در حال ساخت است؛ افزود: این مرکز تنها مرکزی در کشور خواهد بود که فقط تابلو فرش ارائه خواهد نمود .
صحتی سردرودی گفت: با احداث و تکمیل این مرکز تجارت جهانی گامی بلند در راستای عرضه نوین ارائه تابلو فرش خواهیم برداشت و سعی بر آن است تمام برند های مطرح تابلو فرش کشور و شهر سردرود در یک مجموعه تجمیع و آثار برجسته خود را به نمایش بگذارند .
پس از بازدید از پروژه مرکز تجارت جهانی تابلو فرش و چندین کارگاه تولیدی تابلو فرش سردرود، نشست صمیمی دکترجبارزاده استاندار محترم استان آذربایجان شرقی با مسئولین اتحادیه و فعالان عرصه تابلو فرش سردرود در محل اتاق جلسه شهرداری برگزار شد.
در این نشست ابتدا فرماندار مرکزی تبریز ضمن خیرمقدم به استاندار افزود: ان شاءالله این جلسات موجب ترقی و پیشرفت تابلو فرش سردرود شده و شاهد درخشش هنر این شهر در عرصه های بین الملی باشیم.
پس از ایشان، کاظم صحتی سردرودی به بیان مشکلات و پتانسیل موجود در تابلو فرش پرداخت و گفت: امروزه بخش اعظمی از بازار فرش تبریز و قسمتی از کشور را تابلو فرش سردرود به خود اختصاص داده و اگر برنامه ریزی مدونی انجام گیرد، می توان از این فرصت استفاده بهینه کرد.
صحتی با اشاره به اینکه تابلو فرش به نوعی کمکی برای فرش کشور شده تصریح کرد: این انتظار می رود تابلو فرش بیش از پیش به دنیا معرفی شود و اگر ترتیبی از طرف استان اتخاذ شود؛ می شود با اعزام هیت های تجاری تحقیقی به خارج از کشور بازار هدف جدیدی را برای تابلو فرش سردرود تعریف کرد .
صحتی بعد از بیان مشکلات عدیده بیمه قالی بافان به کج سلیقگی بعضی مسئولین استان در رابطه با اعطای تسیهلات از طرف صندوق امید و کارآفرین پرداخت و اشاره کرد: این اعمال سلیقه های نه چندان خوب باعث شده صندوق امید و کارآفرین، امید کارآفرینان تابلو فرش سردرود را به یاس و ناامیدی تبدیل کند و نباید با اعمال سلیقه تلاشگران عرصه تولید را ناامید ساخت.
صحتی با تاکید بر تهدیدهای این شغل و هنر مهم افزود: تابلو فرش سردرود که الان یک پتانسیل مهم برای استان و کشور می باشد؛ دو تهدید مهم آن را فرا گرفته، یکی خلع قانونی جلوگیری از سرقت طرح تابلو فرش ها و دیگری الحاق شهر سردرود، پایتخت تابلو فرش جهان به کلانشهر تبریز .
استاندار آذربایجان شرقی، گفت: سال ۹۶، سال رونق و صادرات تابلو فرش و فرش در راستای اقتصاد مقاومتی است.
دکتر اسماعیل جبارزاده استاندار آذربایجان شرقی در نشست تخصصی بررسی مسایل و مشکلات صنعت – هنر تابلو فرش سردرود با اعلام مطلب فوق افزود: شعار ما در سال آینده، رونق تولید تابلو فرش و فرش در راستای اقتصاد مقاومتی و حضور فعال تابلو فرش در بازارهای جهانی است.
وی با اشاره به اینکه، هنر-صنعت فرش و تابلو فرش باید در کنار هم مورد حمایت جدی قرار گیرند، تصریح کرد: در سال های گذشته به دلیل عدم داشتن ارتباطات با برخی کشورها، موانع بسیاری در راه توسعه این دو هنر-صنعت بود که الحمدالله برجام و موفقیت دیپلماسی کشور کمک بزرگی بود که یکی از موانع عمده صادرات فرش و تابلو فرش را از میان برداشت و بازرگانان ما امروز از نزدیک میتوانند بازارهای جهانی را ارزیابی کنند.
استاندار آذربایجان شرقی، خواستار معرفی بیشتر تابلو فرش شده و اضافه کرد: تولیدکنندگان و فعالان این هنر باید همت کنند و در جهت برندسازی و معرفی تولیدات خود اقدام کنند و دولت نیز به نوبه خود آماده هرگونه حمایت برای حضور در بازارهای جهانی است که یکی از راه ها حضور در نمایشگاههای داخلی و خارجی است.
جبارزاده از تصویب برگزاری اولین نمایشگاه فرش دستبافت تبریز در تیرماه سال آینده خبر داده و ادامه داد: همزمان با برگزاری اجلاس شهرداران شهرهای جهانی صنایع دستی در تیر ماه سال آینده، نمایشگاه ملی فرش دستباف تبریز برگزار میشود که تولیدکنندگان و فعالان هنر-صنعت تابلو فرش سردرود نیز می توانند به صورت فعالانه در این نمایشگاه شرکت کرده و توانمندی ها و پتانسیل های خود را به معرض نمایش بگذارند و نسبت به بازاریابی و فروش اقدام نمایند.
وی در پایان از تلاشهای هیئت مدیره اتحادیه تابلو فرش سردرود و همه فعالان این هنر-صنعت تقدیر و تشکر نمود.