گزارش خبر از مراسم رونمایی شناسنامه تابلو فرش دستباف سردرود
به گزارش روابط عمومی اتحادیه تابلو فرش سردرود ؛ تابلو فرش سردرود شناسنامه دار شد .
در آخرین روز ماه مبارک رمضان برگ زرینی دیگر بر تاریخ تابلو فرش سردرود افزون شد و تابلو فرش سردرود با حضور استاندار آذربایجان شرقی ، ریس فراکسیون فرش و صنایع دستی و بیمقدار نماینده مجلس شورای اسلامی ، نجاتی ریس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان ، فرماندار ، بخشدار ، مدیر کل اداره کار و رفاه اجتماعی استان ، مسئولین شهری و فعالان عرصه تابلو فرش ، شناسنامه دار شد .
در ابتدای مراسم حجت السلام جلیلی امام جمعه محترم شهر سردرود ضمن خیر مقدم به پتانسیل شهر سردرود پرداخت و با سخنانی کوتاه و سنجیده اشاره کرد: شهر سردرود نه تنها سربار تبریز نبوده و نیست و بلکه تبریز از ظرفیت های سردرود بهره می برد .
دکتر جلیلی تصریح کرد : سردرود با توجه به همجوار بودن با تبریز ، بسان قرار گرفتن درخت کوچک در کنار درخت تنومند است که متاسفانه سایه این درخت تنومند به این شهر سنگینی کرده است .
امام جمعه سردرود یادآور شد: بخش مستقل بودن سردرود دور از دست رس نیست و مطالعات کارشناسی را طلب می کند که این امر بیشتر کارشناسی شده ومحقق شود .
دکتر جلیلی با اشاره به دیگر مشکلات شهر اعم از نا تمام ماندن پل خروجی طی ۱۰سال گذشته ، خیابان اصلی و یک طرفه شدن خیابان ورودی شهر ، به مشکلات تابلو فرش پرداخت و اضافه کرد: دولت باید به بیمه قالی بافی و تسهیلات بانکی فعالان عرصه تابلو فرش شهر سردرود بیشتر و بهتر رسیدگی و درصدد مشکلات موجود این هنر باشد .
عبدالمحمدپور، رییس شورای اسلامی شهر سردرود در مراسم آیین رونمایی از شناسنامه تابلو فرش دستباف سردرود گفت: متاسفانه مشکلات حریم شهر سردرود باعث شده است که چندین پروژه سرمایه گذاری را در این منطقه از دست بدهیم.
وی با اشاره به اینکه در بعضی نقاط شهر سردرود آبهای سطحی و زیر زمینی تا حدی بالاست که تا عمق دومتری میرسد که این امر مشکلات زیادی را برای شهروندان در پی داشت که انتظار میرود با اجرای عملیات فاضلاب در این شهر این مشکل نیز مرتفع گردد.
رییس شورای اسلامی شهر سردرود همچنین وجود تنها یک فرهنگسرا و کتابخانه در این شهر را از دیگر مشکلات سردرود اعلام نمود و در آخر با اشاره به اینکه مدیریت مجموعه کتابخانه سردرود بدون کمکهای دولتی و … توانسته با حمایت های مردمی و خیرین طبقه فوقانی کتابخانه مذکور را نیز احداث نمایند که انتظار میرود مسیولین در این خصوص همکاری و مساعدت لازم را معمول نماید.
علی وقفچی نماینده مردم زنجان و رییس فراکسیون فرش و صنایع دستی مجلس شورای اسلامی که در آیین رونمایی از شناسنامه تابلوفرش سردرود شرکت کرده بود با تاکید بر لزوم توجه به استفاده از علم و تکنولوژی روز در حوزه صنایع دستی عنوان کرد: متاسفانه هیچ یک از دولت ها در فرآیند تجاری سازی موفق عمل نکرده اند و این وظیفه سنگین در گذر زمان بر عهده بخش خصوصی و خاصه اتاقهای بازرگانی قرار گرفته است.
وی در ادامه با انتقاد از سیستم فعلی کشور تصریح کرد: متاسفانه در حال حاضر ۸۵ درصد از درآمد دولت به کارمندانش تعلق می گیرد و ۱۵ درصد مابقی به حوزه عمران و سایر مشکلات کشور تخصیص می یابد که راضی کننده نیست.
وی فرش و تابلو فرش را پاسپورت معنوی ایران دانست و گفت: در اکثر کشورهای جهان، قبل از اینکه ایران را بشناسند فرش ایران را می شناسند.
وقف چی با بیان اینکه سیاست مجلس شورای اسلامی، حمایت از توسعه هنرصنعت فرش و تابلو فرش است ابراز کرد: متاسفانه عده ای در مقابل ایجاد وزارت صنایع دستی ممانعت ایجاد می کنند ولی انتظار داریم با حمایت قاطبه نمایندگان بتوانیم این موضوع را تصویب کرده و یک سازمان مستقل و یا یکی از معاونت های این وزارت را به معاونت فرش و تابلوفرش نامگذاری کنیم.
نماینده مردم زنجان در مجلس شورای اسلامی همچنین ابراز کرد: امیدواریم با تلاش و حمایت نمایندگان بتوانیم حوزه فرش را نیز از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده معاف کنیم.
کاظم صحتی، رییس اتحادیه تولید تابلوفرش نیز در این مراسم با بیان اینکه تابلوفرش تلفیقی از هفت هنر مختلف، همچون طراحی ،رنگرزی، بافت، نقاشی، عکاسی، برجسته زنی ، خطاطی ،قاب سازی و .. است گفت: تولیدکنندگان تابلوفرش، لبیک گویان واقعی اقتصاد مقاومتی هستند ولی متاسفانه آن چنان که باید و شاید مورد حمایت قرار نگرفته و ما همواره شرمنده این قشر هستیم.
وی از عدم اختصاص وام های کم بهره از سال ۹۰ تا کنون برای تولیدکنندگان تابلوفرش انتقاد کرد و گفت: انتظار داریم که صندوق کارآفرینی امید،بیش از این؛ تولیدکندگان را ناامید بازنگرداند.
صحتی با انتقادوگلایه از بی مهری به قالی بافان زحمت کش ، افزود: از بس موضوع قطع و عدم پذیرش بیمه قالی بافی را گفتیم که قضیه لوث شده و به حق مسلم این قشر اهمیت داده نمی شود .
صحتی موضوع کارآفرینی فعالان تابلو فرش سردرود طرح کرد و گفت : مگر می توان از کنار کارگاهی که برای چند صد نفر شغل ایجاد کرده به راحتی گذشت؟! و با تاکید به بی مهری مسئولین در مراسمات تجلیل از کار آفرینان ، افزود : چرا در طول سالیان گذشته از این عزیزان کارآفرین تجلیل و تقدیر نشده است ؟!
بیمقدار نماینده مجلس شورای اسلامی که توجه ویژه ای به تابلو فرش سردرود دارد، ضمن تشکر از فعالان تابلو فرش سردرود ، اضافه کرد: باید دولت ومسئولین توجه خاصی به تابلو فرش سردرود داشته باشند و مجلس شورای اسلامی و فراکسیون فرش مجلس به مشکلات تابلو فرش پرداخته و به معضل کپی برداری از طرحهای تابلو فرش با وضع قانونی در مجلس رسیدگی عاجل کند.
این نماینده مجلس خطاب به استاندار آذربایجان شرقی، بیان داشت : استاندار محترم و مسئولین باید به تابلو فرش سردرود بیشتر از گذشته بها دهند و کارآفرینی تابلو فرشی ها در دیگر استان ها قابل تقدیر وتوجه است .
بیمقدار با پرداختن به پتانسیل تابلو فرش سردرود و بازاریابی آن تصریح کرد : دولت که نمی تواند مستقیم به صادرات تابلو فرش بپردازد ، خود تابلو فرشی ها باید با تشکیل شرکت تعاونی اقدام به بازریابی در دیگر کشور ها کرده و با ایجاد فروشگاه های دیجیتالی و با استفاده از علم روز ، تولیدات خود را به دنیا معرفی کنند .
استاندار آذربایجان شرقی در مراسم رونمایی از شناسنامه تابلو فرش دستباف سردرود به ایراد سخن پرداخت ؛
مجید خدابخش، استاندار آذربایجان شرقی، آخرین سخنرانی بود که پس از رونمایی از شناسنامه تابلوفرش سردورد به ایراد سخن پرداخت و با بیان اینکه تابلوفرش و تلاش برای گسترش این هنر، اقدامی ارزشمند است گفت: خوشبختانه امروز دیدیم که با یکسری اقدامات تخصصی و علمی همچون پلمپ و بارکد دار کردن تابلوفرش، جلو سرقت ادبی طرح و اصالت آن گرفته می شود که بسیار حایز اهمیت است.
وی حفاظت از هنر تابلوفرش را به نفع استان و کشور دانست و گفت: در سایه توجه به این مهم، سردرود به شهری بدون بیکار تبدیل شده و بیکاران برخی شهرهای دیگر نیز از قبل این هنرصنعت، کسب روزی می کنند.
وی گسترش و توسعه روزافزون صنعت تابلوفرش را مرهون تلاش های تمامی مسئولان دانست و تصریح کرد: تلاش برای جذب حداکثری اعتبارات و تسهیلات، یکی از مهم ترین اولویت های مدیریت ارشد استان است و در این راستا بازهم تلاش ها را مضاعف کرده و با تمام توان از توسعه تابلوفرش و به ویژه صادرات آن حمایت می کنیم.
استاندار آذربایجان شرقی در واکنش به مشکلات تقاطع غیرهمسطح این شهر نیز دستور داد که شهرداری تبریز و سردرود هرچه سریع تر با اتخاذ تصمیمات مناسب، مشکلات موجود را مرتفع نمایند.
خدابخش همچنین در واکنش به نبود مکان فرهنگی مناسب در سردرود و استفاده از سالن کتابخانه این شهر به عنوان مکانی برای برگزاری جلسات اداری و … عنوان کرد: این کتابخانه در شان سردرود نیست و باید با استفاده از ظرفیت خیرین فکری اساسی در این زمینه کرد.
در حاشیه این مراسم یکی از حضار که به یکباره در اثنای سخنرانی خدابخش از جا برخاست و خواستار الحاق سریع سردرود به تبریز شد که استاندار در پاسخ به وی با بیان اینکه دو گروه در سردرود هستند که یکی خواستار الحاق و دیگری مخالف الحاق هستند عنوان کرد: مدیریت استان هرچه را که اکثریت مردم سردرود بخواهند انجام می دهد.
در حاشیه این مراسم و بازدید ، نایب ریس مجلس شورای اسلامی دکتر پزشکیان حضور یافت و ضمن امضا و یاداشت لوح شناسنامه تابلو فرش دستبافت سردرود ، از تابلو فرش سردرود به خوبی یاد کرد و گفت : این سند می تواند تابلو فرش سردرود را بیش از پیش برند کند و در دنیا به این گونه اسناد اهمیت بیشتری می دهد و لازمه ارائه صنایع دستی و هنری داشتن چنین شناسنامه کارشناسی شده است .
پزشکیان پس از شنیدن توضیحات لازم در چگونگی صدور و اخذ مجوز های لازم ، چنین بیان داشت :این سند که خوب هم کارشناسی و تدوین شده ، FTAF تابلو فرش است ضمن جلوگیری از سو استفاده ها ، می تواند به خریدار این اطمینان را بدهد که تابلو فرش شناسنامه دار به تایید مرجع صدور رسیده و می تواند با خیال راحت خریداری کند .
نایب ریس مجلس با تمجید از تلاش متولیان تابلو فرش سردرود و مسئولین شهر ، اضافه کرد : هر کاری که لازم به ارتقا این هنر باشد و در چارچوب قانون گذاری ، مجلس شورای اسلامی آن را انجام خواهد داد.
روابط عمومی اتحادیه تابلو فرش دستبافت سردرود